Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

ΔΤ Εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΔΣΝΘ

Νέο ΔΣ

Σύσταση του σώματος των Συμβούλων και των αναπληρωματικών Συμβούλων για την περίοδο 2020-2021.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη σύσταση του σώματος των Συμβούλων και των αναπληρωματικών Συμβούλων για την περίοδο 2020-2021.

Περίοδος δηλώσεων συμμετοχής: 13-11-2020 έως τις 26-11-2020 και ώρα 23:59.»

Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://bit.ly/myct2021

Ηλεκτρονική εβδομάδα Πολιτισμού – Art Week

young and curious

Ηλεκτρονική εβδομάδα Πολιτισμού – Art Week.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης καλωσορίζει τον Σεπτέμβρη με μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία. Σε συνεργασία με την ομάδα του Young & Curious, διεξάγουμε μία ηλεκτρονική εβδομάδα πολιτισμού, την Art Week.
Από αύριο και κάθε μέρα για την υπόλοιπη εβδομάδα θα δημοσιεύονται άρθρα που αναφέρονται σε κάθε είδος καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα άρθρα έχουν επιμεληθεί τα Τακτικά Μέλη του ΔΣΝΘ και θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Young & Curious.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων που προτρέπουν την αλλαγή προς το καλύτερο. Έργα που αποτελούν τρόπο ζωής, αυτοβελτίωσης και αναθεώρησης.
Ελπίζουμε να τα απολαύσετε!
Stay tuned.

https://youngandcurious.com/

ΚΕΔΗΘ-Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης:
Webinar 22 Απριλίου 2020

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, είναι δομή ενεργητικής συμμετοχής νέων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επιτρέπει στους νέους να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς  της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου. Συμβάλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Ενθαρρύνει  την πρωτοβουλία και καλλιεργεί την υπευθυνότητα σε όσους συμμετέχουν. Αποτελεί τον συμμετοχικό φορέα, ο οποίος εξασφαλίζει στους νέους ηλικίας από 15 έως 30 ετών του Δήμου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις ,τη δραστηριοποίησή τους στα τοπικά κοινά.

Μέσω της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίων Νέων, αναδεικνύονται  οι αρετές και τα όνειρα της νεολαίας. Επιτυγχάνεται η εξάπλωση των δημοκρατικών αρχών , η ευαισθητοποίηση σε συμπεριφορές που προάγουν το ρόλο του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη. Δίνεται η δυνατότητα οι νέοι να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της, να ακουστούν οι ιδέες και οι προτάσεις τους, να εκφραστούν θεσμικά, να διατυπώσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων το 2020 επιστρέφει ανανεωμένο! Με ετήσια θητεία αλλά και 3 συνδιοργανωτές. Η ΚΕΔΗΘ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων αποφασίστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να ισχυροποιησουν το θεσμό. Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για να γίνουν πράξη οι ιδέες σας και το όραμα σας για την πόλη, καταθέτοντας προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
ΔΣΝ
Κανονισμός

*Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο μητρώο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης: μπορούν να εγγραφούν νέοι και νέες ηλικίας 15 – 30 ετών δημότες στο Δήμο Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών/σπουδαστών στα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

**Κατόπιν της ολοκλήρωσης των εγγραφών στο μητρώο, ακολουθεί η διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων (Workshops). Η συμμετοχή στα σεμινάρια προετοιμασίας έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ρόλο και τις αρμοδιότητες ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτό. Μετά την ολοκλήρωση και των Workshops πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση.

Διαδικασία

Πρώτο Workshop

Χρονοδιάγραμμα