Εκδηλώσεις |
Συνέδρια | Σεμινάρια

Η ΚΕΔΗΘ εκπροσωπείται, συμμετέχει και διοργανώνει  εκδηλώσεις, σεμινάρια και ευρωπαϊκά συνέδρια με αντικείμενο τους νέους και τις πολιτικές νεολαίας.

PHOTO GALLERY

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2020 

Η ΚΕΔΗΘ συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2020 στη συνεδρία «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Νέων: ενδυνάμωση των νέων πολιτών στην εποχή της πανδημίας COVID-19», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020. Η ΚΕΔΗΘ πραγματοποίησε μια διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Τα ψηφιακά εργαλεία μάθησης» που ενδυναμώνουν τους νέους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην εποχή της πανδημίας Covid-19. Η παρουσίαση της ΚΕΔΗΘ καθώς και η υπόλοιπη εκδήλωση ηχογραφήθηκαν και βρίσκονται στο: https://youtu.be/jtsMePvuLYo

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (#EURegionsWeek 2020) είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση με έδρα τις Βρυξέλλες, αφιερωμένη στην περιφερειακή πολιτική. Η εκδήλωση έχει εξελιχθεί σε μια μοναδική πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης, συγκεντρώνοντας περιοχές και πόλεις από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών εκπροσώπων τους, αξιωματούχων καθώς και εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων – με το σύνθημα «Επανεκκίνηση. Ευρώπη. Μαζί »- απλώνεται σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες του Οκτώβριου μεταξύ 5-22 Οκτωβρίου, καθεμιά αφιερωμένη σε ένα επίκαιρο θέμα: 5-9 Οκτωβρίου: «Ενδυνάμωση των πολιτών», 12-16 Οκτωβρίου: «Συνοχή και συνεργασία», 19-22 Οκτωβρίου: «Πράσινη Ευρώπη».

Λόγω της πανδημίας COVID-19 και των σχετικών μέτρων υγείας και ασφάλειας, η πλειονότητα των πρωτοποριακών 500 συνεδριών (Workshops, Q&A, Συμμετοχικά labs) ήταν πλήρως ψηφιακή. Μάθετε περισσότερα: www.europa.eu/regions-and-cities
www.cor.europa.eu/euregionsweek.f.go

YOUTH 4 YOUTH Policy Making

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης- ΚΕΔΗΘ κάνει σειρά συναντήσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Youth 4 Youth policy making” χρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για τη Νεολαία.

Στόχος του Έργου είναι η ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν ενεργά τόσο στην τοπική, εθνική αλλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική ζωή και στη λήψη αποφάσεων,  με αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στη λήψη αποφάσεων.

Οι συμμετέχοντες νέοι ηλικίας 15-30 ετών,  θα συμμετάσχουν σε διαδραστικές συζητήσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάδειξη των πραγματικών αναγκών των νέων σχετικά με την πολιτική ζωή, την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής, τις ανάγκες που πρέπει να καλύπτει ένα κέντρο νεολαίας καθώς και την κατανόηση της σπουδαιότητας της συμβολής τους στη διαμόρφωση της Στρατηγικής για τη Νεολαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες θα καταγράψουν οι ίδιοι τις ανησυχίες τους, τις προτάσεις τους αλλά και τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές και το πολιτικό γίγνεσθαι.

7o Συνέδριο Intercity Youth,
3-5 Οκτωβρίου 2018, Hotel Porto Palace

«3D Youth Work : Digital-Diverse-Dynamic»

Ως συνέπεια των δραματικών κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κοινωνικομορφωτικές δραστηριότητες για νέους (youth work) έχουν λάβει νέες μορφές και αποστολές. Σε μια Ευρώπη που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, ο τρόπος προσέγγισης  της νεολαίας και της εκπαίδευσης επανεξετάζεται συνεχώς σε μια προσπάθεια να απαντηθούν οι σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η καινοτομία, η ευελιξία και ο δυναμισμός αποτελούν προϋπόθεση για τη σημερινή κοινωνία και βασικές δεξιότητες για όσους εργάζονται με και για τους νέους.

Το 7ο ετήσιο ευρωπαϊκό  συνέδριο του δικτύου Intercity Youth, τον Οκτώβρη του 2018 στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο “3D Youth Work : Digital-Diverse-Dynamic”, επιχειρεί να διερευνήσει και να εξηγήσει τις ψηφιακές, ποικίλες και δυναμικές πτυχές των κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και τεχνικές ενδυνάμωσης όλων όσων ασχολούνται με  αυτές.

Το ICY 2018 θα επικεντρωθεί σε καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, θα προωθήσει νέα εργαλεία και νέες τεχνικές, θα προσφέρει χώρο για συζήτηση, δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία συνεργειών, εισήγηση από εμπειρογνώμονες, καθώς και θεματικές συζητήσεις και επισκέψεις μελέτης.

Το Πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε ΕΔΩ
Τον σύνδεσμο για την εγγραφή στο συνέδριο θα το βρείτε ΕΔΩ

PHOTO GALLERY INTERCITY YOUTH CONFERENCE

Η επιχείρηση έχει συμμετάσχει στο πρόσφατο παρελθόν στα παρακάτω :

  • 5-7/5/2015 Βρυξέλλες, Βέλγιο,  Ευρωπαικό Φεστιβάλ νέων YO
  • 26-30/9/2016 Στρασβούργο, Γαλλία, Συμμετοχή στο σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης “Enter: from policy to practice” με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη των νέων που διαμένουν σε υποβαθμισμένες και περιθωριοποιημένες περιοχές
  • 17-19/10/2016 Μιλάνο, Ιταλία, 5ο ετήσιο συνέδριο του δικτύου Intercity Youth “Learning for life, learning for labor” με θέμα την νεανική ανεργία
  • 5-8/3/2017 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 2ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας
  • 19-21/4/2017 Βρυξέλλες, Βέλγιο, Ευρωπαική Επιτροπή των Περιφερειών, Youth Up Gala, Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των πρωτευουσών νεολαίας εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης
  • 7-9/11/2017 Σιντελφίγκεν, Γερμανία, 7η Ετήσια Ελληνογερμανική Συνδιάσκεψη με θέμα «Δύναμή μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση»
  • 15-18/11/2017 Λέουβεν, Βέλγιο, 6ο Ετήσιο συνέδριο του δικτύου με τίτλο “Urban youth work”
  • 11/1/2018 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Διαβούλευση για το προσχέδιο του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία `17-`27».
  • 21-27/1/2018 Κασκάις, Πορτογαλία, Επίσημη έναρξη της πρωτεύουσας νεολαίας 2018 και συμμετοχή στο σεμινάριο “Framing and implementing youth policies at the local level”