Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, είναι δομή ενεργητικής συμμετοχής νέων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επιτρέπει στους νέους να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς  της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου. Συμβάλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Ενθαρρύνει  την πρωτοβουλία και καλλιεργεί την υπευθυνότητα σε όσους συμμετέχουν. Αποτελεί τον συμμετοχικό φορέα, ο οποίος εξασφαλίζει στους νέους ηλικίας από 15 έως 30 ετών του Δήμου ,χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις ,τη δραστηριοποίησή τους στα τοπικά κοινά.

Μέσω της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίων Νέων, αναδεικνύονται  οι αρετές και τα όνειρα της νεολαίας. Επιτυγχάνεται η εξάπλωση των δημοκρατικών αρχών , η ευαισθητοποίηση σε συμπεριφορές που προάγουν το ρόλο του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη. Δίνεται η δυνατότητα οι νέοι να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της, να ακουστούν οι ιδέες και οι προτάσεις τους, να εκφραστούν θεσμικά, να διατυπώσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Οι αποφάσεις καθώς και τα συμπεράσματα  θα προωθούνται για υλοποίηση μέσω του Προέδρου του Συμβουλίου Nέων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων της ΚΕΔΗΘ και θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Είναι η ώρα ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι να εμπιστευθούμε τους νέους, να τους δώσουμε την ευκαιρία να διατυπώσουν τις δικές τους απαντήσεις στις προκλήσεις, που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν.

Κάνε εγγραφή στο μητρώο και διεκδίκησε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο νέων! Η πρώτη συνεδρίαση το Δεκέμβριο αναμένει τις προτάσεις σου!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
ΔΣΝ

Διαδικασία

Χρονοδιάγραμμα