Εξωστρέφεια – Νεανικός Τουρισμός

Η παρούσα δράση αποτελεί μια έκθεση ενημέρωσης ευκαιριών που έχουν οι νέοι της Θεσσαλονίκης για σπουδές και εργασία. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης (ESN AUTH, ESN UOM Thessaloniki, ESN ATEITH) αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Φοιτητών Erasmus, (ESN Greece) και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης στις 21 Απριλίου. Πραγματοποιείται στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Φοιτητών Erasmus στην οποία θα παρευρίσκονται εκείνες τις μέρες 1.000 φοιτητές από 39 χώρες της Ευρώπης.
Η δράση αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές πρωτοβουλίες που έχουν γίνει στην χώρα μας και αποτελεί ίσως την μοναδική έκθεση όπου φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από φοιτητές. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους νέους της πόλης και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τοπικούς φοιτητές με τους φοιτητές εκπροσώπους πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπης οι οποίοι θα βρίσκονται στην πόλη στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Φοιτητών Erasmus. Στα πλαίσια της έκθεσης οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μια σειρά από ευκαιρίες όπως:
-Ευκαιρίες κινητικότητας στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus+ για Σπουδές, Πρακτική Άσκηση, εθελοντισμό, ανταλλαγές νέων, και άλλα. -Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εξωτερικό -Επαφή με εταιρείες -Εργαστήρια σύνταξης βιογραφικού Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης στην έκθεση, με κύριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα δοθεί ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες που έχουν στην πόλη μας σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ο κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα ψήφου μόνο μία (1) φορά ανά κατηγορία.